Büntetőfék BMW-vel az M3 kivezetőn

2015.04.02. 07:03

Előző nap tettem fel a szélvédőre a Garmin Virbet, nem kellett sokáig várni, hogy az első kapásom meglegyen. Nem nagy dolog, csak egy büntetőfékezős tahó, de nem jöhet össze rögtön az elején egy piroson áthajtó rendőrautó, vagy villamossínen a zsaruk előtt száguldozó BMW-s. Tanulgatom a beállításokat, ezért van az ugrás a videó elején, két egyperces részletből kellett ki- és összevágni.

Messziről lehetett hallani, ahogy az öreg BMW-t tiltásig forgatja, majd tempósan megelőz jobbról (én a középső sávban, óvatosan, megengedett sebességgel csorogtam), majd átvág a legbelsőbe. (Hogy ez önmagában miért szabálytalan, arról itt) Először azt hittem, a közben előzési szándékkal elé soroló kocsi miatt lassít, de nem, akkorát fékezett, hogy pillanatok alatt utolértem. Valamelyik mögöttem, a belső sávban haladó autós viselkedett olyan módon, amit a BMW-sünk saját autójának széttiprásával torolt meg. De ezt csak akkor értettem meg, amikor a legbelső sávban harminc-negyvenre lassító autó megint ugató motorral tépett el mellettem. Sajnos közben csúnyán beszéltem, ezért a videó alá zenét vágtam, nehogy szó érje a ház elejét. Azért az elején a motorhangot meghagytam, szépen szól az öreg bajor.

Érdekes közlekedési videója van? Küldje el nekünk a tcolvasok@mail.totalcar.hu címre. Az eddig kapott és publikált felvételeket itt találja.