2015.04.06. 10:23

Ha valaki érti a dolgát, és tudja, mit csinál, abból olykor egészen elképesztő dolgok születnek. Pontosan ezt példázza annak a holland műszerésznek a sztorija, aki saját kezűleg épített miniatűr Porsche-blokkot.

A férfi maga is Porschét vezet, így érthető volt a rajongás. Aztán egy nap, mintegy negyven évvel ezelőtt úgy döntött, megépíti az autó motorját. Azt nem tudni, hogyan jutott hozzá a gyári tervekhez, de azok alapján kicsinyítette le 1:3,2 méretarányúra az alkatrészeket, és igen precíz, aprólékos munkával készítette el a motort.

A csavar azonban ott jön, hogy nem csupán egy kiállítási tárgyra vágyott: a kicsinyített másolat tökéletesen működik, és gyönyörűen szól. Ami azt illeti, simán el tudnánk képzelni egy méretarányos modellben, vagy akár egy gokartban is. Sőt, a fűnyíró is igen menő lenne tőle. Hallgassák csak!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.