Nem akar lemaradni a BMW sem

2015.04.11. 17:05

A német prémiumgyártók minden szegmensben komoly versenyben vannak egymással, legyen itt szó hobbiterepjáróról, sportszedánról, vagy akár családi kombiról. Miért éppen a kerékpárok maradnának ki?

A Mercedes-AMG éppen a múlt héten mutatott be egy bringát, amely igen zsebbenyúlós, ugyanakkor komoly technikát is rejt. Az Audi már korábban rámozdult az e-bike-okra, a BMW pedig időről időre piacra dob egy-egy kerékpárt – évekkel ezelőtt már a Forma-1-es Ralf Schumacher – Juan Pablo Montoya páros is ilyen járművek nyergében feszített.

Úgy tűnik, a bajorok most sem akarták válasz nélkül hagyni az AMG-bringát, így egy új M-es géppel rukkoltak elő. A Cruise M-Bike váza alumíniumból készült, ezen kívül pedig amit csak lehetett, szénszálas műanyagból képeztek ki. A kezelőszerveket személyre szabottan lehet állítani. A hidraulikus tárcsafékeket a Shimano szállította. A kerékpár egyébként színében is hasonlít az AMG-ére, a vázat ugyanis Austin Yellow Metallic fantázianevű sárgára fényezték. Nem maradhatott le természetesen a BMW- és az M-logó sem.

Míg a Mercedes és a Rotwild közös termékéből mindössze száz darab készül, addig a BMW ötszáz példányt tervez, és árképzésük is jóval barátságosabb. Egy-egy ilyen különlegességért 1 099 eurót, azaz mintegy 325 ezer forintot kérnek.