Szétvágott sportkocsi négyszáz milláért

2015.04.13. 18:01

Annak idején a második generációs Corvette sikerében még nem volt biztos a General Motors, így készítettek egy robbantott változatot, amelyen nagyszerűen megfigyelhető az autó működése. Az 1965-ben az egész Egyesült Államokon körbehurcolt demó-standot hamarosan elárverezik – alighanem akad majd vevő a borzasztó ár ellenére is.

Ha menni nem is lehet vele, a robbantott Corvette fantasztikus látvány. Lassan forog a hajtáslánc és mozognak a kerekek fel-le, így nagyszerűen megfigyelhető rajta számtalan részlet, hisz úgy vágták el a motorblokkot, a hajtás burkolóelemeit, és emelték meg a karosszériát, hogy a lehető legtöbb alkatrész legyen látható a néző számára. Gyakorlati haszna persze nincs az ötven éves látványosságnak, de a számtalan Corvette-gyűjtő közt valószínűleg így is bőven akad majd olyan, aki szívesen látná a kollekciójában.

A legjobb persze az lenne, ha egy látogatható gyűjteménybe kerülne a mozgó metszet, de erre kicsi az esély, hisz a becslések szerint a szerkezet értéke úgy 1,4 millió dollár, ami az aktuális árfolyamon átszámítva 392 millió forintnak felelne meg. Ez több, mint amennyiért manapság működőképes C2-es Corvette-et kapni, de a magas ár indokolható: a szerkezet nem csak régi és igen jó állapotú, de ez az egyetlen példány belőle.