Rendőrök állították meg az ámokfutó turistát

2015.04.15. 14:30

Bár nem gyakran, de komoly bajok forrása lehet, hogy néhány országban még mindig bal oldalon közlekednek az autók. Thaiföld is egyike ezeknek az országoknak, és mivel az ország népszerű turistacélpont, ha egy turista autóba ül, és rutinból próbál vezetni, abból komoly baj is lehet – ahogy itt is.

Egy amerikai turistalány egy Toyota egyterűvel indult el az út jobb oldalán, szembe a forgalommal, és miután elütött egy motorost, pánikszerűen menekülni kezdett. Állítólag vagy 30 perces hajsza kerekedett a dologból, és végül a rendőröknek kellett kilőni az autó kerekeit, hogy megállítsák. Végül összesen 13 járművet rongált meg a hajsza közben, köztük egy buszt is. Végül a rendőrségre vitték, platón, bilincsben.

Bár a lány állítólag attól tartott, hogy keményebb büntetésre számíthat, ezért is esett pánikba – nyilván látta a Bangkok Hilton című filmet, és benne a géppuskás kivégzőosztagot – de viszonylag olcsón megúszta a kalandot: bírságot szabtak ki rá, emellett meg kellett térítenie az autókban keletkezett károkat.