Adna 800 milliót ezért a Maseratiért?

2015.04.23. 18:03

Amit most el lehet vinni ezért a kisebb vagyonért, az tulajdonképpen egy Ferrari FXX, csodaszép kékben, csak Maseratinak hívják. Az MC12 Versione Corse 2005-ben készült, az az évi FIA GT bajnokságban szereplő GT1-es versenyautó alapjaira, összesen 12 példányban.

Ma már viszonylag sok, ennél is gyorsabb sportkocsi létezik, de a 755 lóerős, 1150 kilogrammos Maserati a maga 6,4 másodperces gyorsulásával 0-ról 200 km/h-ra még ma is tiszteletet parancsol. Ráadásul ez a modell mindkét közeli rokonánál, a Ferrari Enzónál és FXX-nél is ritkább. Ezen felül a konkrét példány gyári új: mindössze 88 kilométer van benne, amit állítólag mind szállítás közben tettek bele – ha be is indították, soha nem forgatták ki rendesen a hatliteres V12-est.

Ilyen állapotban a tízéves szupersportkocsiért a floridai Fort Lauderdale-ben tartott árverésen 2,999 millió dollárt – úgy 833 millió forintot – várnak, és az az érzésünk, a megszállott gyűjtők talán még többet is megadhatnak érte. Ez persze egész jó üzlet lesz az eladónak, hisz annak idején 1,47 millió dollárt kértek egy-egy példányért, amit jelenértékre számolva is csupán 1,8 millió dollárt jelentene.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.