Eszement autók az új Mad Max filmhez

2015.04.30. 06:17

Az eddig három részt megért ausztrál film-legenda, a Mad Max újabb részéhez ért. Mel Gibson helyett ugyan Tom Hardy játssza majd a főszerepet, viszont a rendező ugyanaz a George Miller lesz, aki az első három filmet is jegyzi. A stílus persze marad, azaz a film nagyrészt sivatagi utakon játszódik majd, így a hangulat megteremtéséért elsősorban a járművek felelnek majd. Méghozzá igazán eszement járművek, ahogy a most közzétett ízelítőből látható.

Van itt minden: Cadillac az 50-es évekből traktor-alvázon, nyolctengelyes rakétaszállítóból átalakított mozgó hangfal, koponyákkal díszített ősöreg kamion és országúti cirkáló karosszériás lánctalpas, hogy csak néhányat említsünk az elmebeteg ötletek közül. És ha azt hiszik, hogy ez csak számítógépes trükk, akkor tévednek: mindet megépítették és mindegyik működőképes. Colin Gibson, a produkció vezetője- és dizájnmester cége építette őket. Természetesen a klasszikus Mad Max kupé, az átalakított orrú Ford Falcon XB is megjelenik a filmben, bár minden eddiginél megviseltebb formában.

Ahogy az előzetesből is látszik, akciódús látványfilmre számíthatunk az ausztrál sivatag festői tájaival a háttérben, amely ugyan aligha lesz olyan legenda, mint az 1979-es első változat, de épp olyan kegyetlennek ígérkezik. A Mad Max: Fury Road című filmet május 15-én kezdik vetíteni Észak-Amerikában, hozzánk pedig május 21-én érkezik meg Mad Max: A harag útja címmel.