Ez a milliomos kocka zúzta össze a kínai LaFerrarit

2015.04.30. 14:55

Kedd este Kínában utolért a vég egy LaFerrarit. A rikító lime sportcipőben, roncsban ülve búslakodó sofőr képe azóta felszántotta az internetet. A srácról időközben kiderült, hogy Qin „King” Fen, 27 éves kínai újgazdag gamer.

Sanhgajhoz közel, egy nedves úton csúszott betonfalnak ez a megtört, 320 millió forint értékű LaFerrari, egy az ötszáz gyártott példányból – kitörtek a kerekei, a hajtás elemei kis szerencsével sértetlenek. A képek bejárták a világ autós médiumait. Nemhiába, akármennyire is olcsó ujjgyakorlat ez a hírszerkesztőknek, a jelenkori sportautó-gyártás csúcsáról van szó, így amikor egy LaFerrarit megzúznak valahol a világban, az bizony releváns tartalom. Főleg, ha olyan fain bulvárt lehet köré kerekíteni, mint amilyen a Kingként ismert gamer sztorija.

A kedd baleset képeit elnézve, az első totálkáros LaFerrarira továbbra is várni kell, de ez aligha vigasztalja ennek a példánynak a tulajdonosát, akinek ez a Ferrari csupán egy tekintélyes gyűjtemény éke. Qin Fen amolyan tipikus Y-generációs korai dollármilliomos. Warren Buffetéknek ott volt az üzleti világ, Bill Gateséknek az informatikai forradalom, Zuckerbergék generációjának a közösségi média, a Markéknál alig fiatalabbaknak pedig az esport, azaz a nagy közönség előtt nyomott számítógépes játékok, amiből – Fen rá az élő példa – igen jól meg lehet élni manapság. Legalábbis, ha él-esportoló az ember, vagy csapatvezető.

Fen Weibo-profilja szerint korához képest igen jól áll a sportautó-gyűjteménye: rejtélyes sanghaji garázsában már áll egy McLaren P1, egy Koenigsegg Aegera R és egy G65 AMG, de állítólag magánrepülője és tengeralattjárója is van már. A sportautókhoz és a magamutogató luxushoz erősen vonzódó 27 éves srác igazi sztár a gamer szubkultúrában. Fen a Team King nevű csapat tulajdonosa, amely az egyik legnagyobb profi esport-csapat Kínában a Legaue of Legends nevű, valós idejű stratégiai, fantasy játékban (a játékról itt olvashatsz, itt pedig megnézeted, milyen ha játsszák). Az ilyen játékok nagy küzdelmeit jellemzően milliós online közönség előtt játsszák, innen a sok pénz. Ebből a világból lapátolja ki jelenleg ügyesen a maga milliót Fen, akinek üzleti vállalkozásai és egy kosárlabda-csapata is van. Szóval ez a srác kente falra a képen látható 963 lóerős Ferrarit kedden. Ha még mindig nem rühelled, itt egy kép a csajáról.