Limót építettek a Corvette-ből

2015.05.03. 15:38

A Chevrolet Corvette már önmagában is különleges és értékes autónak számít, azonban van, aki ennyivel sem éri be. Hamarosan egy C4-esen alapuló limuzin kerül majd kalapács alá a Mecum aukciósháznál.

Az íveket oldalról vizsgálva sokkal inkább érdekesnek, semmint szépnek nevezhetjük az alkotást, ha viszont elölről vagy hátulról nézzük az autót, akkor az eredeti Corvette-forma köszön vissza. A fényezés fekete-fehér, a beltérben pedig a piros az uralkodó szín, ezt viselik a bőrülések és a kárpit is. Van természetesen elektromosan működtethető válaszfal a sofőr és a hátul utazók között, és a tévé, a komoly hangcucc, a sötétítés és a tetőablak sem hiányozhat.

A hosszú kasznit egy 350 köbinches, azaz 5,7 literes V8-as mozgatja, amelynek 300 lóerejéhez automata váltó társul. A kiadott információk szerint mindössze 38 445 kilométert futott a Corvette-limuzin, amely így igazán megkímélt állapotban van, és néhány évvel ezelőtt már könyvborítón is szerepelt.

Mindezért persze jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki licitálni szeretne. Az aukciósház előzetes becslése szerint akár 20-30 ezer dollárt, azaz több mint nyolcmillió forintot is érhet a különleges Chevy. Egy átlagos állapotú C4-est akár ennek az árnak a harmadáért is meg lehet már kaparintani, igaz, a megkímélt vagy restaurált darabok, esetleg az erősebb ZR-1-esek is megérnek a gyűjtőknek több tízezer dollárt.