Börtönbüntetést kaphat az M7-esen lenullázott Lamborghini sofőrje

2015.05.04. 15:12

Akár börtönben is végezheti a tavaly szeptemberben, M7-esen összetört, majd kigyulladt Lamborghini Huracan sofőrje. Nyolc hónappal a baleset után, az illetékes ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte a férfival szemben.

2014 egyik legnagyobb figyelmet kapott sportautó-balesete volt a Szegerdő közelében rommátört cseh rendszámos Lamborghinié. Több oka volt, hogy a sztori nem állt meg a világhírig. Egyrészről a Gallardo utód Huracanból ez volt az első totálkáros a világon, másrészt az autó utasa végigvideózta száguldásukat egészen az ütközésig, a videó pedig végigvirált az interneten (a Police.hu YouTube-csatornájára feltöltött videó a balesetről már 9,6 millió megtekintésnél jár). Plusz adott még egy lökést a sztorinak, amikor a roncsot megszerző bontós netes aukciókra vitte az összeégett alkatrészeket.

Ami a felvételen nem látszik, hogy a 610 lóerős sportautó egy árokban, a tetején állt meg, majd elborították a lángok. A vádlottnak, azaz a Huracan sofőrének sikerült kihúzni az autóból utasát, aki a balesetben súlyos, maradandó egészségromlást szenvedett. Minthogy az ütközés bizonyítottan 300 kilométer/óra felett, a megengedett sebességhatár kétszerese fölött történt, a vádnak nem volt nehéz dolga. A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat ellene, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és a járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozva.