Az ízlés Kínában lakik

2015.05.05. 15:14

Aki azt gondolná, hogy a telibe aranyozott autónál nincs lejjebb, az most átgondolhatja az álláspontját. A kínai One Hundred Tuning Club állította elő ezt az egyedi Chrysler 300C-t, méghozzá négy hónap és mintegy 15 millió forintnyi jüan befektetésével.

Hogy megérte-e az erőlködés, azt mindenki döntse el maga – mindenesetre azzal, hogy a teljes karosszériát műanyag strasszkő-utánzattal borították, garantált a feltűnés. Ha ennyi nem lenne elég, a két első ajtó felfelé, a két hátsó pedig hátrafelé nyílik, a belső teret pedig teljes egészében vajszínű, nagyrészt steppelt bőrrel borították. Természetesen a 21 hüvelykes felniket is a kristály-utánzattal burkolták – ezek állítólag egyenként három napnyi munkát jelentettek.

A koncepció egyik hibája, hogy a kristály-borítás láthatóan nem valami tartós – egyes képeken látszik, hogy az első lökhárító aljáról már sikerült lezúzni a fényes burkolatot, amely valószínűleg nem olyan rugalmas, mint az alatta levő műanyag. Az azonban így is egyértelmű, hogy a kínai tuningmesterek, ha alaposak is, egyelőre nem érzik igazán, hogy meddig érdemes elmenni.