Ezért jó a tetőablak

2015.05.15. 18:24

Kína az új luxusautók és a kezdő sofőrök országának tűnik, legalábbis az alapján, ami nap mint nap átszivárog hozzánk. Ezúttal egy Mercedes CLA az áldozat, amely valami módon az utak közt futó csatornában landolt.

Az előzményekről keveset tudunk, de mintha a parkolóhelyről indult volna el rossz sebességi fokozatban a sofőr-hölgy, így az utca helyett a vízben landolt. Az anyagi kár tetemes, de a hölgynek nem okozott gondot a menekülés: a nagy, nyitható üvegtetőn át egyszerűen kimászott a kocsi tetejére, ahonnan már ki tudták húzni. A Mercedesnek viszont vége – az efféle vízkár során túl sok alkatrész megy tönkre.

Kínában csak az utóbbi durván tíz évben terjedt el az autóhasználat – addig ez kevesek kiváltsága volt – és a vezetők egy igen jelentős része még ma is az autójával egy időben szerzi meg a jogosítványát. Ennek – a rutin hiányának és a korszerű, erős autók kombinációjának – is köszönhető az ilyen típusú, fura balesetek viszonylagos gyakorisága.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.