Egész tetőt borított a Porschéra

2015.05.29. 11:29

A 73 éves sofőr épp Porsche 911-esének alapos tisztítására egyeztetett időpontot, de miután kiütötte a féltetőt tartó oszlopokat, már nem az autó tisztasága lesz a legnagyobb gondja. Természetesen az autó a hibás.

Az eset Massachusetts államban történt: az idős Porsche tulajdonos, Job Taylor épp kifelé hajtott az autótisztító cégtől, amikor szabályosan kidöntötte az autóval az épület előtti féltetőt tartó oszlopokat, így az egész szerkezet a Porschéra borult. A látvány ijesztő, de az a tény, hogy a vezető túlélte az esetet, azt jelzi, hogy a nyitott 911-es szélvédőkerete, amelyet borulásos balesetek kivédésére terveztek, így meglehetősen erős, ilyen esetekben is elég hozzá, hogy megvédje az autóban ülőket. Taylor szerint persze az autó tehet mindenről: valahogy beragadt a gázpedál, így hiába fékezett, nem tudta elkerülni az ütközést.

Szerencsére mindenki megúszta az esetet minimális sérüléssel, kivéve a Porschét, amelyről nehéz megállapítani, hogy egyáltalán érdemes-e még megcsináltatni, vagy sem. Mindenesetre a helyi rendőrség még vizsgálja, hogy valóban beragadhatott-e a gázpedál a 911-esen, vagy sem.