Nem bírta a fékpad a csúcs-Tesla erejét

2015.05.30. 14:40

Jótanács a világ fékpad-kezelőinek: ha valaki egy Tesla Model S P85D-vel állítana be a műhelybe egy mérésre, inkább mondj nemet. Elrettentő példának itt egy videó a csendes gyilkosról.

Még május közepén került ez a videó a dragtimes oldalára. A felvétel magáért beszél: adott a világ jelenleg legnépszerűbb elektromosautó-gyártójának legerősebb autója, a Model S P85D. A full villanyhajtású sportautó a Tesla által közölt adatok szerint 690 lóerővel és 940 Nm feletti nyomatékkal bír. Mint villanyautónak, elképesztő nyomatéka már az első másodpercben rendelkezésre áll, érthető tehát, hogy szinte bármit lealáz az első száz méteren. Ugyanez volt az oka annak is, hogy a fékpad egy hevedere görgőpár egy szíja megadta magát, gyakorlatilag már a mérés elején. A mérés adatai pedig:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.