A legnagyobb terepjáró kell? Itt van.

2015.06.08. 17:44

A Ford Excursion eleve jó nagy terepjáró, még amerikai mércével is, de a Big Toyz Racing Motors egyedileg átépített autója minden gyári példánynál sok számmal nagyobb. Most eladó az egy szem példány, annak, aki hajlandó kifizetni a kifizethetetlenül magas árat.

A Sin City Hustler tulajdonképp két átépítési stílust ötvöz. A sofőrös sztreccslimók és a jellemzően autótaposó cirkuszokban alkalmazott bigfootok jellegzetes vonásait egyaránt magán hordja. A 9,75 méteres hossz, a 3,59 méteres szélesség és a 3,65 méteres magasság ugyan teljesen célszerűtlen – nincs a világon olyan út, ahol ez a szörnyeteg egy sávon elférne – viszont tiszteletet parancsol. És hogy mi képes ezt a hídnak is beillő szerkezetet mozgásba lendíteni? Természetesen egy nagy V8-as, ami 8,5 literes és durván 700 lóerős. Hogy mégis megtartsanak valamit a manőverezőképességéből, összkerék-kormányzást alkalmaztak, így még elfogadható méretű területen képes megfordulni.

A 12 személyes, busz-méretű gépet most eladnák az építői, bár nem olyan biztos, hogy komolyan gondolják, hisz az egymillió dolláros vételár képtelenül magasnak hat, főleg egy olyan szerkezethez képest, aminek gyakorlati hasznát legfeljebb zombiapokalipszis esetén látná bárki. Ám egyáltalán nem kizárt, hogy akad olyan milliomos, aki már unja a kaszinókat, és olyasmit keres, amivel kitűnhet a közönséges népek közül. No, ezzel biztosan a többiek fölé nőhet, fizikailag is.