2015.06.20. 14:01

A világ legnépszerűbb autós műsora, a Top Gear igen komoly átalakulás előtt áll. A Clarkson-botrányt követően már meg is találták az új műsorvezetőt, Chris Evanst. Bár azt még nem tudni biztosan, hogy lesznek-e partnerei, de a forgatásokat néhány héten belül megkezdik. Június végén viszont még a régi felállásban rögzített utolsó két epizódot teszik adásba.

Az infografika kattintásra teljes méretben látható
Az infografika kattintásra teljes méretben látható

A Clarkson-May-Hammond fémjelezte Top Geart többek közt azért kedvelték annyian világszerte, mert más tévéműsoroknál vagányabb, közvetlenebb volt a stílusa, és a trió olyan dolgokat is megengedhetett magának, amit mások nem. Ott voltak például a nagy túrák a világ távoli pontjaira, amelyek nyilván egy vagyonba kerülhettek.

Eddig csak sejthettük, hogy nagyjából milyen összegeket fordítottak ezekre a kirándulásokra, most azonban egy infografika részletesen is megmutatja az árakat. Ebből kiderül, hogy az indiai útra az előkészületekkel együtt közel harmincezer font, azaz bő 13 millió forint szaladt rá, de a Közel-Keleten tett látogatás sem volt sokkal olcsóbb.

Az infografikából emellett az is kiderül, milyen időbeosztás szerint haladtak a Top Gear műsorvezetői, és hogy milyen módosításokat végeztek el az egyes járműveken. Sőt, a készítők még arra is felhívják a figyelmet, hogy a távol-keleti túrát inkább hagyjuk ki az Iszlám Állam fenyegetése miatt.