Máris itt a puttonyos csúcs-Alfa?

2015.06.27. 11:57

Milliók várták körmöt rágva a héten bemutatott Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verdét, az új csúcs-Alfát, amin az utóbbi években bukdácsoló, szép múltú márka jövője áll vagy bukik. Pusztán a képeket és az adatokat jól fogadta a közvélemény, és máris itt egy nehezen emészthető sportkombi.

X-Tomi, lelkes magyar hobbidizájner idén sokadszor villantotta meg munkásságát a legnagyobb nemzetközi autósportálokon, és hozzá köthető a nagy sikerű fapados prémiumok és sportautók sorozat tavalyról. Most épp a Gulia QV körüli felhajtást lovagolta meg jó ütemérzékkel. Az ő szüleménye ez a fotó a kombi változatról, amilyenről az Alfa eddig persze sehol sem beszélt. Várhatóan nem is fog, de az efféle internetes népművészek munkái számukra sem haszontalanok: segítenek melegen tartani az érdeklődést az anyamodell iránt.

Csak emlékeztetőül: a Gulia QV egy 510 lóerős V6-os turbómotort kap, 3,9 másodperc alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra, de ami a legnagyobb húzása lesz: mindezt hátsókerék hajtással. Az Alfánál óriási reményeket fűznek hozzá, és nem szerényen az Audi RS4, a BMW M3/M4 és a Mercedes C63 AMG direktkonkurensének szánják. Ebben a műfajban nem példátlan a kombi vagy a shooting brake, de az Alfa szinte biztosan kitart a lépcsős hát mellett.