Csapdába ejt a BMW i8

2015.07.02. 10:51

Felborította és fejtetőre állította BMW i8-as tesztautóját egy újságíró Mexikóvárosban. A sofőr ügyetlennek semmiképp sem nevezhető, hisz egy ilyen lapos és alacsony súlypontú sportautó felborítása nem kis teljesítmény.

Ha mindez nem lett volna elég, mellékhatásként az i8 vezetője csapdába is esett a felborult autóban, mivel annak ajtóit ilyen helyzetben nem lehet teljesen kinyitni. A sofőrnek végül sikerült résnyire kitárnia a vezetőoldali ajtót, és kipréselnie magát az utastérből. A ritkán előforduló, ám annál kellemetlenebb helyzet megoldásaként a Mercedes korábban, az SLS-ben pirotechnikai tölteteket alkalmazott, amelyekkel ilyen esetekben le lehet robbantani a felső ajtózsanérokat. Bár az i8-nak nem teljesen felfelé nyílnak az ajtói, hanem egyszerre felfelé és előre, a probléma majdnem ugyanúgy fennáll. Egy komolyabb baleset esetén, a kigyulladó autóból pedig mindjárt nem olyan szórakoztató kikúszni.

A sofőr állapotáról nincsenek információk, de valószínűleg kisebb karcolásokkal megúszta a balesetet, hála a szénszálas utascellának. Az i8 viszont jó eséllyel totálkáros lett, hiszen a sérült karbonszálas vázszerkezet nehezen vagy egyáltalán nem javítható.