Adományokból fizettetné Ferrarija javítását

2015.07.06. 07:21

A tulajnak nem telik rá, adakozókkal fizettetné ki Ferrarija javítását: 3,99 euró, azaz kb. 1200 forint egy négyzetcentiméter az autóból – vagy inkább az autón. A 458 Speciale ezzel minden adakozóé lesz, de csak egy lesz, aki vezetheti is.

Célszerű alkalmi nyereményjátékként felfogni a következő helyzetet. Adott egy Ferrari 458 Speciale, a márka kínálatának közepesen drága modellje, annak is egy hatszáz lóerősre húzott változata. A képen látott darabot tulajdonosa rendeltetés szerint használta, mígnem egy nürburgringi élményautózáson körbetörte. Kapott minden oldal, durrantak a légzsákok, és bár a motor és a hajtás megúszta, az anyagi kár óriási. Ezen a szinten mindent nagy kanállal mérnek, a javítási költség verné a 210 ezer eurót (64 millió forint). Az autó zárt pályán tört, a biztosító nem fizet, a tulajnak pedig nem telik rá, és itt jön a pénzgyűjtő kampány.

A furcsa ajánlat szerint 3,99 euró befizetése után jár egy négyzetcenti az autón, amire az adakozó felragasztathatja a saját képét. Ahhoz, hogy meglegyen a javításra való keret ötvenezer négyzetcentit kell értékesíteni, azaz kb. ennyi embert kell meggyőzni, hogy jó buli más helyett állni a méregdrága javítási számlát. A kampány azonban inkább egy nyereményjáték, a javítás után ugyanis az egyik adakozó megkapja egy hónapra az autót. Biztosítással, kétezer kilométerre elég üzemanyaggal, a többiek meg örülhetnek, hogy ott virít a képük az autón. Ha a nyertes nem európai, kap egy 7500 dolláros autóbérlési utalványt. Egymillió forint híján ennyi épp elég egy napra kivenni egy Bugatti Veyront.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.