Autót váltanak a szellemirtók

2015.07.09. 11:52

Jövőre mutatják be a mozikban az 1984-es komédia újrafeldolgozását – ehhez készítették el az ECTO-1 rendszámú Cadillac óriáskombi modernebb reinkarnációját.

Az eredeti filmben egy 1959-es Cadillac mentőautóból alakították ki a szellemirtó rohamjárművet – abban a közegben ennél nem is nagyon létezett lenézettebb, leharcoltabb jármű. Ám ahhoz, hogy ugyanez a poén újra üljön, a régi autót már nem lehetett felhasználni, hisz azóta a fennmaradt 59-es Cadillac mentőautók lassan muzeális értéket képviselnek. A márka és a jelleg azonban maradt, hisz egy leharcolt presztízsjárműnél nincs nevetségesebb.

Az új autót ezért egy 1989-es Cadillac Fleetwood Station Wagonból alakították át, ami vélhetően koporsószállító jármű lehetett első életében. Persze felszerelték minden jóval, ami a szellemirtáshoz kell – van villogó, hangosbemondó, sziréna, és ki tudja, még miféle szerkezetek. Magáról a filmről egyelőre annyit tudunk, hogy emancipációs kiadás lesz – a szellemeket ezúttal négy csaj, Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon és Leslie Jones ejti majd csapdába.

Nehéz elképzelni, hogy Bill Murray, Dan Aykroyd és a többiek hülyeségét felül tudnák múlni, de azért reméljük, hogy ez az újrafeldolgozás legalább nézhető lesz.