Eladó a legfurcsább autó

2015.07.14. 15:52

Hatvan éve valahogy így képzelték a jövő autóit, de ma sem kevésbé megdöbbentő a látvány. A Beatnik Bubbletopot a hét végén árverezik el, és biztosan nem lesz olcsó.

Valószínűleg ez a legfurább szerzet, amire még illik az autó kifejezés, bár profilból inkább látszik valami űrsiklónak, ami elsősorban az egyetlen darabból álló buboréktetőnek köszönhető. Az alkotó, bizonyos Gary Fioto láthatóan mindent felhasznált, ami csak a keze ügyébe akadt, de a végeredmény igazán egységesnek tűnik.

A Beatnik Bubbletop eredetileg 1955-ös Fordnak született, de erre már csak az első lámpák emlékeztetnek. Az átalakítás során mindenféle alkatrészt felhasználtak, a futómű például egy 1988-as Lincoln Town Car-é, az első lökhárító 1959-es Cadillacból, a hátsó lámpák 1960-as Chryslerből származnak. A hajtás sem Ford gyártmány: egy 5,7 literes Chevrolet small block V8-as mozgatja a guruló üvegházat. Légkondicionálót persze szereltek bele, hisz különben egy melegebb nyári napon életveszélyes lenne beülni, de így is érdemes valami sapkát és zárt ruházatot húzni egy-egy utazáshoz, különben könnyű leégni a bura alatt. Utazni azonban csak nagyon jó úton lehet a géppel, hisz a látszat ellenére nem légpárnás, viszony hogy az illúzió megmaradjon, porig ültették a futóművet.

A múlt ma már kissé naívnak tűnő jövőképét hordozó különlegességet Santa Monicában árverezik el július 17-én, így akkor kiderül, hogy a 150 és 250 ezer dollár közé becsült vételár a valóságban meddig emelkedik majd.