Újra eladó a legkevésbé ferraris Ferrari

2015.07.26. 10:07

Újra eladó az egyetlen négyajtós szedán Ferrari. A 400 GT-re épített Pinin árát lejjebb vitték, 795 ezer dollárért talán már sikerül eladni.

A Pinin eredetileg formatervi tanulmányként készült az 1980-as Torinói Autószalonra. A Pininfarina többek közt ezzel a négyajtós koncepcióval ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját, így az ünnepbe némi öncélúság is került: az autó a nevét Batista Farina beceneve után kapta. Az olaszok tervei szerint egész sorozat készült volna az átalakított 400 GT-ből, de a projektet törölték mondván, nem akarnak nekimenni a prémium szedánok nagyjainak. A Pinin így egyke maradt, és bár később dizájncégek csináltak négyajtós szedánt Ferrarikból, a márka csak ezt az egyet ismeri el a mai napig.

A Pinin annyira csak a dizájnról szólt, hogy eredetileg nem is került bele hajtás. Később kapott egy 360 lóerős ötliteres motort az 512 BB-ből, ezzel állítólag már teljes értékű sportautó. Hogy mint olyan, megér-e 220 millió forintot nagy kérdés. Ennyiért árulják most, ami egyediségét tekintve nem is tűnik soknak érte, de az elmúlt években többször hiába próbálták eladni ennél kicsit többért. Pinin így évei nagy részét eddig jobb híján egy Ferrari-múzeumban töltötte.