Drónnal támadnak az orosz rendőrök

2015.07.27. 17:47

Bepakolják a felszerelést a szolgálati Fordba, elindulnak, majd felállítják szépen a háromlábút. Eddig semmi extra, akár így is kinézhetne egy átlagos munkanap a világ bármely rendőrkapitányságán. Az oroszoknál azonban ekkor még előkerül egy GoPróval felszerelt drón is.

A háromlábú állványról pedig nem traffipaxolnak, hanem a drón kameraképét követik egy monitoron. Pásztázzák a környéket, és olyan szabálytalanságokat kiszűrnek, amelyeket más módszerekkel talán nem is tudnának. A fix telepítésű kamerákat az autósok kiismerik, a mobileszközöket pedig udvariasan jelzik egymásnak – a drónt észre sem veszik.

A meglepett autós így egy záróvonal átlépését követően csodálkozva áll félre pár perccel később a rendőr utasítására, majd a szembesítés után írhatja is alá a büntetést. A videóban elsősorban szabálytalan előzéseket láthatunk, de persze számos más kihágást is tetten lehet érni ilyen módon – hadd ne adjunk ötleteket.

Amellett, hogy a renitens autósok kiszűrésében igen hasznos eszköz tud lenni a drón, azért lényeges kérdések is felmerülnek. A kameraképen ugyanis aligha látszik a rendszám, ez pedig megnehezíti az egyértelmű azonosítást. Mi történik például akkor, ha egy autós vitatja a büntetés jogosságát?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.