2021.11.27. 18:00

A glamping magyarra fordítva nagyjából luxus kempingezést jelent, és egyre elterjedtebb a nyaralók körében. Hogy mennyire passzol egymáshoz a két dolog, mindenki döntse el maga (végül is a gazdagokat se lehet megfosztani a természet közelségétől), mindenesetre egy finom autós párhuzamot villantott az érdeklődőknek a Db nevű cég: tetősátrat kínálnak egy Porsche Taycanhoz.

1121 c1974ff0dc-iphone-6-black-3-full

250 ezer euróért (92 millió forint) árulják a kombinációt, ami egy meg nem határozott felszereltségű Porsche Taycan Cross Turismót, egy Strøm 2385L tetősátrat, Strøm 60L gurulós bőröndőt, egy Strøm 30L hátizsákot és persze kemping pakkot jelent. A Taycanok közül mindenképp a Cross Turismo a legjobb választás, az alacsonyabb hasmagasság miatt a nemrég leleplezett Sport Turismo és a szedán sem jöhetett szóba, igaz, ha tényleg isten háta mögötti helyeken akar kelni az ember, van jobb választás is egy Porschénál. Ha mindenképp elektromosban kell gondolkodni, mi inkább a Rivian R1T-t javasolnánk, bár azt egyelőre nehezebb beszerezni.

A csomag részei színben passzolnak - a sikk az egy eldugott völgy mélyén is sikk -, valahol a burgundi vörös és a padlizsán között egyensúlyozik az árnyalat, sárral kombinálva biztos jól mutat. Az ár viszont úgy is kicsit soknak tűnik, hogy a Porschékról és a minőségi tetősátrakról is köztudott, hogy nem olcsók (egy Taycan jól felextrázva is csak 130 ezer euró körül mozog), a táskákról pedig pontosan tudjuk, mennyibe kerülnek: a gurulós 269 euró, a hátizsák pedig 179. Bár a legtöbb ilyen hírnél legyintünk, hogy úgyis lesz, aki megveszi, a Discoverberry Bundle-re keresztelt csomag sikerében nem vagyunk olyan biztosak.

Anno az Év Autója zsűrizéskor videót is lőttünk a Taycanról, itt van, ni: