A Rotiform újraértelmezte a Cayenne-t

2021.12.10. 16:35

A Rotiform egy amerikai felnigyártó cég, akik pár éve robbantak be az autós világba. A népszerűségük töretlen, de nem véletlen: ízléses és jó minőségű felniket készítenek. Természetesen elég drágán.

Mivel az általuk gyártott gurulókat főleg nagyobb pénzű tunereknek szánták, az üzleti modelljük már a márka indulásakor az volt, hogy eleve jóvágású autókat felniztek fel az új modelljeikkel. Kezdetben a levegős futóművel ültetett, leginkább a látványról szóló autók tulajait célozták.

Itt azonban nem álltak meg, tovább léptek és elkezdtek nyitni több szegmes felé: készültek kimondottan versenyautókra, illetve terepjárókra szánt darabok. Az átalakításoktól sem riadtak vissza: a felnik karakteréhez faragtak megfelelő autókat, hogy a leendő ügyfelek fantáziáját kicsit megmozgassák.

Például itt ez a régebbi Cayenne, amit optikailag rendes terepjáróvá faragott a Rotiform. Az összkép nagyon karakteres lett, pedig sok minden nem változott. A kevesebb néha több, szokták mondani. A Porsche SUV kapott egy kisebb emelést, egy védőlemezzel kombinált lökhárító-toldatot, tetőcsomagtartót és persze egy szett SIX OR típusú felnit, hatalmas terepgumikkal. Az összkép nagyon meggyőző, a képek alapján tényleg úgy tűnhet, hogy az átalakított Cayenne valóban alkalmas terepezésre.