1993 óta új ez a Toyota Hilux

2021.12.13. 13:07

1993-ban a New Hampshire állambeli Gorhamban vették át a szimpla kabinos, sötétzöld metál színű Toyota Hiluxot, vagyis Deluxe Pickupot, melyből a világ számtalan pontján rengeteg szolgál. Ezzel az autóval viszont nem vittek építőanyagot, nem gázoltak át vele tengelyig érő sárban, mert rögtön a garázsba vitték és közel 30 évig nem is ment máshova.

Pontos okát senki se tudja, hiszen az ilyesmi autókat nem szokás befektetési céllal pihentetni, de annyi egészen biztos, hogy 150 kilométerrel az órájában, ennyi idősen mára különlegessé érett még ez az egyszerű Toyota platós is.

2,4-es szívó benzinmotorja több mint 110 lóerős és 192 Nm nyomatéka van, hozzá ötsebességes kézi váltó és összkerékhajtás kapcsolódik, ahogyan azt a sárfogó gumik 4WD felirata is hirdeti.

Fellelési állapotában még nem volt menetkész, de kicserélték az akkumulátort, az üzemanyagtartályt és az üzemanyagszivattyút, valamint az olajszűrőt és a Goodyear gumikat, így már simán használható a legenda szerint elpusztíthatatlan Hilux.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!