Ha el tudod engedni a Toyota-motort, akkor nézd ezt a Land Crusiert!

2021.12.13. 14:56 Módosítva: 2021.12.13. 16:07

Jonathan és Jamie Ward még 1996-ban alapította a TLC Automotive-ot, most pedig nyitottak egy hatalmas műhelyt az Észak-Karolina állambeli Harrisburgban, ahol restaurálási munkák mellett olyan restomod projekteken dolgoznak, mint ez az 1988-as Toyota Land Cruiser, amibe amerikai V8-ast pakoltak. 175 ezer dollárért már nagyon komoly, egészen friss autókat lehet kapni, hasonlóan jó terepjáró képességekkel, de amilyen kívánatosak és jó hírűek ezek a régi Land Cruiserek, könnyű elhinni, hogy valakinek szüksége van egy ilyen modernizált FJ62-esre.

Kívülről pont úgy néz ki, mint egy szépen tartott terepjáró, amivel talán sosem voltak nyakig érő sárban vagy nem verettek kíméletlenül csipkebokrok között, pedig fokozottan alkalmas rá a Land Crusier már alapállapotában is. A TLC Automotive az Old Man Emu felfüggesztését pakolta alá, amivel kényelmesebb az autó futása, valamint a hátsó tengelyre is tárcsafékeket szereltek.

Eredeti formájában egy 4,0 literes, soros, hathengeres motor van a Toyotában, mely 155 lóerős és valószínűleg a világból is kimegy, ameddig kap benzint és olajat, de ez nem volt szempont, ezért ki is hajították belőle. Helyére 6,2 literes LS V8-ast lógattak, ami 430 lóerővel és 576 Nm nyomatékával bőven kitolja a menetteljesítményeket.

Belterét bőrkárpittal húzták újra, a műszerfalban pedig az érintőképernyős szórakoztató és navigációs rendszer hozta meg a frissítést, de ezt leszámítva megvan az eredeti hangulata. A TLC bárkinek csinál hasonló restomod Land Cruisert, melynek első lépése a használható alap teljes felújítása, tehát eleve nem kevés pénzzel kell készülni.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!