Íme, a legolcsóbb Porsche Carrera GT

2021.12.17. 15:54

A Porsche Carrera GT 2003-ban jött ki és nagyon más irányt képviselt, mint az addig Porschék. Farmotor helyett középmotort kapott, ami ráadásul nem is hathengeres boxer lett, hanem egy csodálatos, szívó V10-es. Az 5,7 literes motorból 612 lóerőt préseltek ki, ami ma is egy becsületes szám, közel húsz éve pedig kimondottan durvának számított. Az alig 1,4 tonnás autóval a Porsche a szupersportautók világára rúgta rá az ajtót: a 0-100-as sprint 3,5 másodperc, a végsebesség pedig 330 km/h.

Nem meglepő, hogy nagyon hamar ikonikus típus vált belőle és ennek megfelelően az ára is az egekben van. Most azonban feltűnt egy, a többi eladóhoz képest kimondottan olcsó példány. Természetesen az olcsó relatív fogalom, ugyanis a licit jelenleg 407 ezer dollárnál tart. Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy egy hibátlan állapotú példány ára bőven 1 millió dollár felett alakul.

Nyilván nem arról van szó, hogy valaki megőrült, vagy csak nem nézte meg eBay-en, hogy mennyiért mennek ezek: a konkrét példány nincs élete formájában. A 2005-ös, mindössze 8300 mérföldet futott GT bár roncs-státuszt kapott, igazából csak az eleje sérült. Mivel a motorját az utascella mögött hordja, az sérülésmentes lehet.

Azért nem árt az ilyen esetekben jól átgondolni a vásárlást, mert bár kívülről a sérülés nem tűnik komolynak, a lemezek mögött akadhatnak meglepetések, amiknek a kijavítása valószínűleg egy szemmel is jól látható összeg. Ami már a képeket nézve is különös, hogy az autó bal eleje sérült, mégis csak az utasoldali légzsák nyílt ki.

Mindenesetre mivel ebből a német mérnöki remekműből mindössze 1270 darab készült, érdemes lehet megmenteni minden példányt, akkor pedig főleg, ha nem egy teljesen kettéhajtott, reménytelen állapotú darabról van szó.