MegBadge-telenítették a Rolls Royce-t

2021.12.17. 11:09

Az eleganciától már rég messzire sodródott Rolls Royce Dawn Black Badge-et a Novitec vette kezelésbe, hogy egy kicsit még messzebbre lökje onnan.

A Rolls-Royce régen maga volt a megtestesült luxus, maga a kimért elegencia. Egy Rolls pont olyan státuszszimbólum volt a megfelelő körökben, mint egy csodás precizitással, kézzel elkészített minőségi karóra. Aztán ahogy a patinás nagy márkák műremekei is egyre több rapper és újgazdag közel-keleti milliárdos csuklóján csillantak, úgy a klasszikus luxusautókat is egyre többen vették hasonló körökből.

Az igények persze változtak, a régivágású eleganciát egyre kevésbé fogadta értő közönség, így az autógyártók kénytelenek voltak lépni. A kisipar persze ekkorra már előre menekült: a Mansory és a hozzá hasonló cégek már rég kínáltak ízléstelenül tahó, de rettentő feltűnő szetteket sokféle luxusautóhoz. A következő lépés egyértelmű volt: ha az autógyártók azt szeretnék, hogy ezek a vásárlók náluk hagynak több pénzt, házon belül kell elkészíteni a típusaik focista verzióját. A Rolls-Royce esetében a nagyon-nem-arisztokrata széria lett a Black Badge.

Egy Dawn Black Badge-et vett most kezelésbe a Novitec, hogy egy kicsit tovább vadítsa. A legfeltűnőbb változtatás, hogy hatalmas szélesítésekkel húzták ki a sárvédőket, a teljes szélesség közel tizenöt centit nőtt. A lökhárítók is változtak, illetve egy kis szárnyat is kapott csomagtérfedél. Persze minden karbon. Az i-re pontot a 22 colos Vossen felnik teszik fel. A végeredmény mindenképpen hatásos és ha más márka modelljéről lenne szó, még akár az ízléses jelző is beleférne, ha hunyorítunk kicsit.

Rolls-ok esetében a gyártó lóerőadat helyett annyit szokott a teljesítmény rubrikába írni, hogy Enough, azaz elég. Hát, a Novitec-nél nem így gondolták, úgyhogy a motort sem hagyták gyári állapotában senyvedni. A 6,6 literes V12-es kapott egy N-Tronic fantázianevű teljesítménynövelő szettet, amivel a kabrió Rolls már 677 lóerőt és 980 Nm-t tud. Kétségtelen, hogy így határozottabban lehet arrébb állni vele, de azért a gyári verzió se volt olyan karcsú teljesítményfronton. Meg hát, ha a Rolls-Royce azt mondja, hogy elég, akkor talán igazuk is van.

A Novitec Dawn erősen limitált lesz: mindössze három darab készül. Természetesen a leendő vásárló igényeinek megfelelő külső és belső színben érkezik a rendelt darab. Csak reménykedni tudunk benne, hogy az egyiket Nicki Minaj kaparintja meg és egy visszafogott pink-pink összeállítást fog kérni.