Ez a BMW-Porsche gyorsulás maga a nyolcvanas évek

2021.12.31. 13:00

A gyorsulási versenyek nem olyan látványosak, mint mondjuk egy hegyi felfutó, vagy valamilyen komolyabb driftpárbaj, de azért elég beszédesek, és olykor jó nézni őket. Persze az n+1-edik Tesla a valamilyen-brutál-erős-benzines-autó ellen jellegű felvételek annyira sok izgalmat nem tartogatnak. Üde színfolt viszont a TFL Classics videója, amely a nyolcvanas évek esszenciáját dörgöli az orrunk alá. Egymásnak eresztettek ugyanis egy BMW M535i-t és egy Porsche 944 Turbót.

drag

Ebből a párosból a BMW a gyengébb. M30-as kódú, 3,4 literes sorhatosa amerikai specifikációban 182 lóerőt tud, Európában volt 200 lovasnál erősebb változat is. Ezzel szemben a 944 Turbo 2,5-ös négyhengerese már kereken 220 lovas. Míg előbbi autót Japánból, utóbbit Kanadából szerezte be a TFL Classics stábja.

A két klasszikust a gyorsulási versenyt megelőzően egy rövid pályán is összemérik. A BMW kezesebbnek tűnik, nem válik könnyen túlkormányzottá. A sprint aztán a Porschénak kedvez, igaz, a 35 éves gép, túl 160 ezer kilométeren már nem hozza a gyári gyorsulási adatot, így is 8,69 másodperc alatt van meg a nulla-száz. A BMW-nek 11,02 másodpercre van szüksége ugyanehhez, a rövid egyenes épp csak elég volt hozzá.