Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel
2022.01.24. 15:49

Rengeteg jelölés és négy Oscar-díj jött az Esőember című filmnek, ami ezen kívül még rengeteg elismerést kapott a kritikusoktól és a nézőktől is. Az 1988 decemberében bemutatott filmben Tom Cruise alakítja Charlie Babbitt fiatal kereskedőt, aki szürke importos Lamborghiniket szeretne behozni a megrendelőinek, de ebben az ügyletben is akadnak bonyodalmak. Apja után ráadásul csak rózsabokrokat és egy 1949-es Buick Roadmaster kabriót örököl.

Ellentétben bátyjával, akiről egészen eddig nem tudott, Raymond ugyanis a 3 millió dolláros birtok többi részét kapta apja után. Raymond viszont autista és egy intézetben él, őt Dustin Hoffman alakítja parádésan. Nem véletlenül imádják sokan ezt az amerikai roadmovie-t, tényleg érdemes megnézni.

Két Buick Roadmastert használtak a filmhez, melyek közül ezt a forgatás befejezése után Larry Payne restaurálta. Igazi amerikai hajó ez, melyen csillognak a vastag krómok, de ott vannak az olyan jellegzetességek, mint az osztott, hajlított szélvédő vagy a négy lyuk az első sárvédőkön. 5,2 literes, soros, nyolchengeres motorja 150 lóerős és ezzel akár 110 mérföld/órás sebességet is megfutja a Roadmaster.

Nem olyan átütő erejű filmes autó ez, mint a Miami Vice Testarossája vagy a Halálos iramban Suprája, de az egészen biztos, hogy a kabrió volt az Esőember harmadik főszereplője. Legjobb az egészben, hogy a krémszínű, barna bőrbelsős Roadmaster tulajdonosa egészen eddig maga Dustin Hoffman volt, aki szerint a Buick túl sokáig állt, és most szeretni, dédelgetni, majd vezetni kell.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!

Nagy amerikai autókat néznél? Kingának van kettő is!