Piros lámpánál ürítette a szemetet a furgon pofátlan utasa

2022.01.26. 12:34

Az autóból szemetelésen korábban is felhúztam már magam, egyszerűen nem tartom ép ésszel indokolhatónak az ilyen magatartást. Angliában amúgy már kamerarendszer is figyeli az efféle kihágásokat, de úgy hiszem, az igazi megoldás a szemléletformálás lehet, mert nem lehet minden bokorba rendőrt vagy kamerát állítani. Ami viszont a Bp-i Autósok Közösségének csatornájára feltöltött egyik friss videóban látható, tényleg a műfaj legalját súrolja.

Egy fehér furgon, nevezzük nevén, egy Ford Transit áll meg a piros lámpánál, nyílik az utas ajtaja, majd némi szemét ömlik ki az úttestre. A videó persze felvet néhány kérdést. Egyfelől nem kizárt, hogy az ajtónyitáskor véletlenül esik ki ez-az az autóból, bár ennek esélyét valamelyest csökkenti, hogy utána még szemmel láthatóan rányit egyet az ajtóra, hogy kiférjen még egy üdítős fémdoboz. Meg aztán, miért is nyitotta ki az ajtót egyáltalán?

Aztán mintha hezitálna is egy kicsit, hogy ez talán még sincs így rendjén, esetleg fel kéne szedni a szemetet, de végül győz a nemtörődömség, az ajtó záródik, a lámpa zöldre vált, és megy minden tovább. Csak a szemét marad.

A videót a Bp-i Autósok Közössége töltötte fel Youtube-csatornájára.