Range Rover hat kerékkel és két ajtóval?

2022.01.27. 12:27

A Carscoops szúrta ki, hogy egy különleges, hatkerekű Range Rovert árulnak az eBayen. Egyelőre mondjuk nem túl nagy sikerrel, mivel a licit (a cikk írásakor 10200 font) még az eladó által megadott minimum összeget sem érte el. 

Hatkerekű személyautóból - néhány egyedi átépítésen kívül - eleve nincs sok, igazából a Mercedes G63 AMG 6x6 képviseli a műfajt. A szóban forgó Range Rover nem egyedülálló, a nyolcvanas években Khalid szaúdi király több háromtengelyes Range Rovert is rendelt magának. Ez a konkrét példány azonban a BBC Radio 1 megrendelésére egy rendezvényre készült. Érdekesség, hogy évtizedekkel később, 2017-ben még a Land Rover Monthly magazinban is közöltek róla egy cikket.

Az eredeti autó 1978-as, az állapota viszont nem a legjobb, valószínűleg ezért nem kapkodnak utána a vevők: motorikusan nincs vele gond, és szerkezetileg is egészen ép, de orvosolni kellene rajta néhány elektronikai problémát és egy új fényezés sem ártana neki.

Nem bonyolították túl a projektet, az eredeti, kétajtós felépítés és a tengelytáv is maradt, tulajdonképpen csak megtoldották a plusz tengellyel és a hosszabb karosszériával, vagyis az autó valójában csak 6x4-os hajtású. A hirdetés szerint a motor egy Perkins 4236 Diesel, 3,9 literes sornégyes, ami valószínűleg az eredeti 80 lóerő környéki teljesítményt tudhat, amit egy LT95 kódú ötös kézi váltó továbbit a négy hajtott kerékhez.