Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Teherautókból csapolták a gázolajat

2022.01.27. 15:26

Gázolajtolvajokat füleltek le a pápai rendőrök. Két Vas megyei férfit fogtak el, akik több településen, összesen ötször csaptak le. Teherautókból loptak gázolajat, amit aztán továbbadtak egy Veszprém megyei vevőnek. Tőle az üzletkötés után újabb üres kannákat kaptak.

A lopásokhoz használt autóban a rendőrök több gázolajos kannát, valamint az elkövetéshez használt további eszközöket, így például csöveket, fűrészt és egyéb szerszámokat találtak. Ezeket lefoglalták, majd folytatták az adatgyűjtést. Ekkor kiderült, hogy az egyik, 21 éves férfi egy Veszprém megyei társával Celldömölkön ellopott egy benzinkúton felejtett pénztárcát, Vashosszúfaluban pedig egy telephelyre tört be, hogy onnan gázolajat és építőipari szerszámokat lopjon.

A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték. A 21 éves Vas megyei férfit a celldömölki rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Vele szemben három rendbeli kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, valamint más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Celldömölki Rendőrkapitányság.

Forrás: police.hu