Tucatnyi rendőrautóval és BKK-busszal próbálták megfékezni a 16 éves ámokfutót

2022.01.28. 18:43

Nemcsak Debrecenben, hanem Rákosmentén is volt autós üldözés. Ahogyan a Rákosmenti Pirítós Facebook-oldal posztjából kiderül, a hatóságokat alaposan megdolgoztatta az a fiatal, önjelölt versenyző, akit nagyjából tucatnyi rendőrautóval próbáltak megállásra bírni, sőt az úttesten keresztbeálló BKK-busz is igyekezett akadályt gördíteni elé. Az esetről videó készült:

A hajsza hajnali három óra körül történt a Pesti úton. A Telex információi szerint a rendőrök azért próbáltak megállítani egy autót a XV. kerületi Páskom parknál, mert az egy egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett. A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a sofőr továbbhajtott, elsodort egy rendőrt is, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ámokfutót több rendőri egység is követte, de az mindenféle jelzést figyelmen kívül hagyva folytatta a száguldást. Végül a XVII. kerületben sikerült megállítani, ekkor derült ki, hogy egy 16 éves fiú vezeti az autót, jogosítvány nélkül. Az autóban hárman utaztak.

amokf

„Az akció során az egyik, megkülönböztető jelzéssel haladó szolgálati autó elütött egy elé lépő asszonyt, akit a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja” – közölte a BRFK a Telexszel.

Forrás: Telex