A Ferrari, amire nem akarsz ránézni

2022.01.29. 14:51

Nagy divat most a ‘80-as évek, de minden korszaknak volt egy sötét része és valószínűleg ez a Ferrari Meera S pontosan onnan érkezett. A 400-as valamiért egyébként sem a legnépszerűbb modell, pedig van benne valami egészen kedves szögletesség, viszont az egyetlen példányban készült Meera mellett megszépül a Fiat Multipla célszerű aranyossága.

1983-ban a maranellói gyárból egyenesen a híres olasz formatervezőhöz, Giovanni Michelottihoz szállították a 400i-t, melyre új karosszériát tervezett a szaúd-arábiai királyi család megrendelésére. 4,8 literes V12-ese Bosch K-Jetronic befecskendezős és 310 lóerőt teljesít, hozzá 3 sebességes automataváltó kapcsolódik.

Számtalan csodálatosan finom Ferrari, Lancia és Maserati mellett Michelotti nevéhez fűződik a 02-es BMW is, mely hosszú időre meghatározta a márka arculatát, melytől Ercole Spada sem szakadt el. Ez a Ferrari viszont egészen más, nincs meg benne a könnyedség, csak az oldalvonal egymásba csúszó tömbszerű blokkjai. Az orrán keresztbe futó rács mögött jelennek meg a bukólámpák, a hátsó pedig mintha teljesen fordítva volna, mint kéne. A kerek lámpák egészen lecsúsztak rajta.

Karosszériáját Bianco Fuji színűre fényezték, ahol csak érte a pisztoly, a beltere pedig krémszínű és bordó bőrrel varrott. Különlegessége a dupla légkondi, az első és hátsó ablaktörlők, valamint az oldalablakok kicsike szellőzője, melyen át csak lapra szerelve fér be a Big Mac.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!