A Mad Max-ben is jól mutatna az off-road-E36

2022.02.04. 14:23

Manapság egyre több olyan építéssel lehet találkozni, ahol off-roadosra alakítanak arra teljesen alkalmatlannak tűnő autókat. A végeredmény szinte mindig vagány, hiszen a szokatlan alap miatt legtöbbször nagyon érdekes egy ilyen elborult átépítés.

Most egy BMW E36 318is Coupét vettek kezelésbe, és az eredmény annak ellenére lett hatásos , hogy abszolút tájidegen. A futómű teljesen egyedi és a BMW több modelljének az alkatrészeiből legózták össze: többek között E92 kormányösszekötők, E46 hátsó rugók és X3 gátlók kerültek az E36 alá. Sőt, az egész autó alját beborították fémmel, hogy minél kevesebb kárt okozzon benne a cudarabb terep.

A külső is rengeteget változott: a lökhárítók mehettek a balettbe ugrálni, illetve hatalmas terepgumik és egy külső bukókeret is felkerült. A stílust sem hanyagolták, így például a kipufogókat szerényen a géptetőre flexelt nyíláson vezették ki. Összességében az E36 simán megállná a helyét egy Mad Max filmben is.

Az autó egyébként eladó, és bár nem tűnik tökéletesen élére vasalt állapotúnak, ez remekül áll neki, mert valószínűleg arra használták, amire megépült. A BMW-t a Vavato nevű aukciós oldal hirdeti, kikiáltási ára 1300 euró, azaz nagyjából 460 ezer forint. Licitálni február negyedikéig, azaz még ma lehet, és mivel becsült árat nem adtak meg, nagy kérdés, hogy végül mennyiért ütik majd le az egyedi kupét.

Fotók: Vavato