Magyar buszok nyertek a tenderen

2010.12.16. 14:43

Sárközi György, a közlekedési társaság vezérigazgatója Liptai Gáborral, a Magyar Autóbuszgyártó Kft. ügyvezetőjével, illetve Krankovics Istvánnal, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatójával kötötte meg a szerződést.

A Borsod Volán Személyszállítási Zrt. ez évi üzleti tervében 36 jármű beszerzését irányozta elő, ebből hat 12,7 méteres és ugyancsak hat 13,4 méteres Ikarus típusú jármű már forgalomba állt. Ezt a 12 autóbuszt a társaság szakemberei a miskolci telephelyükön építették. A további 24 jármű idei évre tervezett autóbusz közbeszerzési eljárása pedig ezzel a szerződéssel sikeresen lezárult.

A Magyar Autóbuszgyártó Kft. tizennégy 13,4 méteres, alacsonypadlós, helyközi forgalomra alkalmas szóló autóbuszt, míg a Kravtex Kft. tíz 9,5 méteres, alacsony belépésű, szintén helyközi közlekedésre alkalmas autóbuszt szállít a Borsod Volán Zrt-nek 2011 márciusáig.

A kép illusztráció

Sárközi György hangsúlyozta annak fontosságát és előnyeit, hogy mindkét közbeszerzés nyertese magyar gyártású autóbusszal pályázott és nyert. Kiemelte, hogy ezek a buszbeszerzések olcsóbbá teszik a karbantartást és a készletezést.

A Magyar Autóbuszgyártó Kft. és a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója egyetértett abban, hogy a gyártók együttműködésével, a magyar beszállítói piac erősítésével és a Volánok üzemeltetési tapasztalatainak figyelembevételével nagyban fokozható a magyar autóbuszgyártás versenyképessége. Hangsúlyozták azt is, hogy számukra minden megrendelés nagyon fontos, mert ezekkel a jelenlegi megrendelésekkel tudják túlélni az iparágban a gazdasági válságot, és biztosítani cégeik működését, a munkahelyek megtartását.