Versenykamion az utakra

2011.03.10. 11:42

A 2010-ben Európa csapatbajnoki címet szerzett Renault Trucks az ügyfelekkel is meg szeretné osztani a győzelem érzését, így most piacra dobja a Premium Route "Truck Racing" speciális sorozatot. A versenygép fedélzetén a vezető nem csak a Premium Route kiváló úttartási képességeit és kis fogyasztását (kategóriájában a legkisebb) élvezheti, hanem azokat az anyagokat, dekorációkat és hangulati elemeket is, amelyekből a verseny köszön vissza: "Renault Trucks Racing" karosszériadíszítés, piros napellenzők, bőrbevonatú kormány, különleges üléshuzatok és szőnyegek.

A sorozat valamennyi példánya  "Európa Bajnok" felirattal készül. A műfajában egyedülálló jármű, amely biztosan nem marad észrevétlen az utakon!
A Renault Trucks hosszú ideje elkötelezte magát a versenysport mellett. A gyártó számára ez egy szenvedélyes ügy, szenvedély a teherautók, a technika és a verseny iránt. De ez csak akkor ér valamit, ha az ügyfelekkel is sikerül megosztani, mind a versenypályán, mind az utakon. A Renault Trucks ezért elhatározta, hogy a Renault Premium  "Truck Racing" speciális sorozat létrehozásával méltó módon, ügyfeleivel együtt ünnepli meg a 2010-ben szerzett európa bajnoki címet.

A speciális sorozatot a Premium Route modellből alakították ki, amely már az első pillanattól kitűnő úttartásával és alacsony fogyasztásával vívta ki az ügyfelek elismerését. A 4x2-es (illetve a brit piacon 6x2-es) nyergesvontatót 460 lóerős DXi 11 motorral és Optidriver+ automatizált váltóval szerelik fel. Már első pillantásra, a karosszéria dekorációjában tetten érhető a verseny világa, nem lehet nem észrevenni az utakon! Az európai bajnoki címet jelképező  "01"-es szám igen látványos az autó elején és az ajtókon. Az alsó beömlő és a két első fényszóró közé ékelt, két, trapéz alakú, piros sáv az igazi versenygépet idézi, amely markáns formatervével önmagában is nagy feltűnést keltett a Truck Racing tavalyi futamain. Az alumínium keréktárcsák, valamint a  "Renault Trucks Racing" név és az  "MKR Technology" , a gyártó verseny partnerének neve végleg a verseny világába repítik a teherautót. A fülkében ugyanez a hangulat fogad! A Renault Trucks Racing felirattal kivarrt, speciális szürke üléshuzat, a piros bőrrel bevont kormány azt az érzést keltik a sofőrben, mintha egy olyan különleges autóban ülne, amelyet a körpályák és a versenyzés levegője itat át.

Az Európa bajnoki cím jelenlegi birtokosa, a Premium Course a Premium Route remek úttartásának kvintesszenciáját örökölte.  "A Premium Route-ban a kormányzás és a felfüggesztések teljesen függetlenek" - magyarázza Philippe Boitard mérnök, aki a Renault Trucks teherautók úttartásának fejlesztésén dolgozik.  "A kormányzás rendkívül pontos és biztonságos: a vezető ösztönösen tartja a helyes irányt. Vezetés közben tehát nem kell korrigálnia a kormányzást, amikor például egy nyomvályú mentén halad." Ami a motort illeti, a DXi Course változatot, amely megmutatta fölényét és megbízhatóságát a Truck Racing legutóbbi évadában, közvetlenül a sorozatgyártású motorból fejlesztették ki; felépítése megegyezik a 11 és a 13 literes DXi erőforráséval.  "A versenymotor több mint 80 százalékban megegyezik a szériaváltozattal, ezt előírja a FIA szabályzata" - emlékeztet Maxime Le Bech motorspecialista mérnök, majd így folytatja : "A DXi 11 erőssége abban rejlik, hogy maximális nyomatékot kínál alacsony fordulatszámon. A versenypályán és az utakon is ugyanaz a célunk: a megbízhatóság és a teljesítmény!"  
Fontos továbbá, hogy a kategória legkisebb fogyasztásával dicsekedhető Premium Route-ból kifejlesztett  "Truck Racing" speciális sorozat képes ötvözni az érzelmet és az ésszerűséget. A sorozat példányai mostantól az összes európai országban kaphatók, így az ügyfelek osztozhatnak a bajnoki címhez kapcsolódó büszkeségben és presztízsben, miközben egy tökéletesen megbízható és jövedelmező munkaeszközre számíthatnak a mindennapokban.
A Premium Truck Racing széria első darabja már megérkezett a Renault Trucks magyarországi leányvállalatához és az érdeklődő ügyfelek rendelkezésére (tesztelésére) áll.