Baleset mentette meg a kamionos életét

2011.04.02. 15:44

Oltári szerencséje volt a kamionsofőrnek. A vezetés közben elmajszolt alma egy darabkája úgy a torkán akadt, hogy majdnem belefulladt. Ha az ütközés hatására nem köpi ki, valószínűleg ott maradt volna.

Richard Paylor eszméletlenül borult a kormányra, miközben egy forgalmas pennsylvaniai országúton vezette teherautóját. Hosszú ideig nem kapott levegőt, feltehetően bele is fulladt volna az almaevésbe, ha a nyerges vontatója nem ütközik neki a négysávos út középső betonfalának. A kormányoszlop sikeres Heimlich-manővert hajtott végre a sofőrön, aki kisebb sérülésekkel szállt ki a kamionból, miután a műszerfalra köpte az almadarabot.

A rendőrség találta meg az autóban a félig megrágott gyümölcsdarabkát, így rakták össze a történetet Paylor beszámolója alapján. A mentők megerősítették a feltételezést, hogy a baleset életmentő volt – a sofőr majdnem megfulladt. Bár Paylor tagadja, hogy elvesztette volna eszméletét, szemtanúk látták, hogy közvetlenül a baleset előtt tehetetlenül a kormányra borult. Azt nem is vitatja a húsz éves tapasztalattal rendelkező sofőr, hogy köhögve szállt ki a kamionból. A balesetet kisebb sérülésekkel megúszta, senki másnak nem esett baja.

Különös pikantériája a történetnek, hogy a kamionsofőrt foglalkoztató Lily Transportation munkavállalói egészségének érdekében évek óta friss almával ajándékozza meg dolgozóit, arra bíztatva őket, hogy egyenek minden nap gyümölcsöt. Lehet, hogy a baleset után átgondolják az eredetileg jó ötletnek tűnő fitneszprogramot.