2012.02.22. 15:05

Bár a nemrég voltunk az eddigi modell legutóbbi (talán 3.?) fészlift bemutatóján, és Sipos úr kiválóan le is tesztelte, de már itt toporog a küszöbön a világ egyik legnépszerűbb teherautójának tényleg új személyszállító változata.

A Quattroroute már ősszel lebuktatta a Kék Ovál rendjének hasznos tagját, amikor azt éppen próbálták elrejteni egy kamionba. Ekkor még bőséges és kissé páncélautós álcázás miatt nem igazán lehetett kivenni a formát, de az látszott, hogy szakít az eddigi szögletes dizájnnal.

Az új képen látszik, hogy leginkább a Fiestára hajazó orrot kapott, és tovább nőtt a fényszóró, a manapság divatos felhúzott cicaszemekkel. Amennyire látni, az oldalsó indexek is követték a divatot, így sajnálatos módon az oldalfalról a tükörhöz vándoroltak. Tény, hogy ezzel a dizájnnal a Turneo sokat közeledett ahhoz a vásárlóréteghez, akik a Ford baltával faragott teherautósága miatt választottak inkább mondjuk VW Multivant. Remélhetőleg a formatervezés és a megújulás nem áll meg kívül és a beltér is előnyére változik. Amit biztosan tudni lehet, hogy a mostani fészlifttel debütált euro 5-ös 2.2-es Duratorq dízel motorral lehet majd kapni, hat sebességes vagy automata váltóval.