Megnyújtható Volkswagen? Igen!

2012.05.02. 16:17

Autónak átlagos méretű, lakásnak tágas – ezen dolgoznak a lakóautók gyártói évtizedek óta. Számtalan szellemes megoldás született már, és itt egy újabb, a teleszkópos kisbusz.

A Doubleback alaphelyzetben széria kivitelű Volkswagen Transporternek tűnik, amíg a forgalomban közlekedik – szinte semmi nem utal rá, hogy nem csak furgon, de egész tágas lakás is lehet. Nyoma sincs rajta a lakóautók testes felépítményének: a tér bővítését sokkal szellemesebben oldották meg. A hátsó ajtó, amellett, hogy a szokásos módon is nyílik, hatalmas fiókszerű toldalékot rejt, amelyet villanymotorok segítségével 45 másodperc alatt tolhatnak ki a busz belső teréből. Emellett a tető sem egyszerű fémlemez: alatta egy magas sátor található, amely lakószobákra jellemző belmagasságot biztosít.

A toldalékot úgy alakították ki, hogy két személy számára kényelmes fekvőhelyet biztosítson, az ágyfelület alatt pedig tágas csomagtartó rekesz adódik. Ráadásul úgy alakították ki az autó belső oldalfalát, hogy széthúzott állapotban innen ülőhelyeket is elő lehessen húzni, sőt, még egy kis mobil konyhának is jutott hely. A toldalék teherbírása állítólag 400 kilogramm.

Az átalakítás persze nem olcsó: a kis brit cég, amely az átalakítást végzi, 55 ezer fontot – átszámítva közel 19 millió forintot – kér egy ilyen gépért. Ez pedig meg is kérdöjelezi a létjogosultságát, hisz ennyiért akár két teljes értékű lakóautót is kapni.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.