Őrült mutatvány, kamionokkal

2012.08.19. 10:55

Mindig furcsa látni, amikor egy kamiongyártó különféle marketing eszközökkel igyekszik népszerűsíteni járműveit. Így van most ez a Volvóval is, amely egy izgalmas videóval hívja fel a figyelmet az új FH-ra.

A veszély kétség kívül remek eszköz a figyelem megragadására. Ezt tartották szem előtt a Volvónál, amikor megkérték Faith Dickey világhírű kötéltáncost, és a hollywoodi kaszkadőr-koordinátort, Peter Pedrerót, hogy csináljanak egy olyan videót, amivel jól érzékeltethető, miért is jó egy stabil futású, megbízható kamion. Így készült el ez a bő háromperces anyag, melyen az amerikai hölgy egy horvátországi autópálya fölött egyensúlyozik, egy két kamion közé kifeszített kötélen. Ha hinni lehet a vágásokkal tarkított videónak, a járművek nyolcvan kilométer/órás sebességgel haladtak egymáshoz közel, mialatt Dickey lassan átegyensúlyozott egyikről a másikra, s tette ezt úgy, hogy a kamionok mindvégig egy alagút felé siettek.

Az ehhez hasonló kampányoknak nagy sikere van az utóbbi időben, hiszen az ilyen videók gyorsan terjednek az interneten. Ez a volvós kaland például négy nap alatt már közel másfél millió nézőt szerzett a YouTube videómegosztó honlapon, ami jól mutatja, hogy érdemes kihasználni a web 2.0 és a közösségi média előnyeit, legyen szó akár csak egy kaszkadőr és egy kamion kalandjáról, vagy egy BMW-ről, amit átküldenek falon, vízen.