Üzemleállásokat tervez a MAN

2012.10.27. 20:18

Négy hétre leállítja a gyártást a MAN két németországi üzemében. A termelésleállás mintegy 15 ezer alkalmazottat érint majd a müncheni központban és a salzgitteri üzemben, egyelőre mindössze öt napra, a jövő hét hétfőtől kezdődően.

A két, nevének elhallgatását kérő forrás egyúttal megerősítette a Reuters hírügynökségnek a Süddeutsche Zeitung szombati számában megjelent értesülést arról, hogy a MAN az év végén, december 24-től január 11-ig felfüggeszti a nehéz tehergépjárművek gyártását a szállítmányozó és az építőipari vállalatok csökkenő kereslete miatt.

A MAN szóvivője a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a vállalat jövő keddi negyedéves eredmény-beszámolójában több pontos tájékoztatással szolgál a tervezett üzemleállásokról, de a szóvivő megerősítette, hogy a MAN hétfőn megkezdi nehézgépjármű és autóbusz üzletága adminisztratív tevékenységeinek leépítését. A Reuters informátorai szerint a MAN esetleg heti négy napra korlátozhatja a termelést novemberben, de erről még nem született meg a döntés.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.