2013.02.26. 14:19

Ünnepélyes átadáson adtak át öt új Scania buszt február 25-én Tiszaújvárosban. Az átadáson a Scania magyarországi képviseletének vezetője kiemelte, a hosszú tárgyalás ellenére rendkívül fontos a beszerzés. A forráshiányos időszakban alig adtak át új autóbuszokat, éppen ezért örülnek a sikeres tendernek.

Az öt A80T típusú Higer beszerzésénel elsődleges szempont volt az alacsony ár. A Touring HD fantázianévvel ellátott járművek tartalmaznak beépített kamerarendszert, mely biztonságosabbá teszi a fel- és leszállást, valamint alkalmasak a 100 km/h-s közlekedésre is. Az eddig plusz szolgáltatás nélküli pótjegyes járatok utasait is próbálják kielégíteni: WiFi, WC, konyha és oldalirányban állítható ülések is vannak az új járműveken.

Saját forrásból szerezte be az új buszokat a Borsod Volán. Sárközy György vezérigazgató elmondta azt is, hogy a már meglévő 19 Scania busszal szerzett pozitív tapasztalatok miatt is örül az új Higereknek. A tiszaújvárosi márkaszervizzel rendelkező gyártó helyben, szakszerűen tudja elvégezni a szükséges karbantartásokat. A beruházás összköltsége nettó 301 millió forint, mely a jól felszerelt buszokért versenyképes ár. További öt ugyanilyen jármű beszerzését is lehetővé teszi a már aláírt szerződés.

Sárközy úr fontosnak tartja a jövőben az Észak-magyarországi régió (Borsod Volán Zrt., Hajdú Volán Zrt., Szabolcs Volán Zrt.) egyesülése után a folyamatos fejlesztést. Ebben az egyesített társaságban is a Borsod Volán eddigi vezetője lesz a vezérigazgató.