Amerikai tűzoltóautókat kap Kína

2013.05.07. 10:04

A kínai Brilliance Automobiles és az amerikai tűzoltóautó-gyártó KME megalapította közös vegyesvállalatát, amelynek célja, hogy teleszórja Kínát a hamarosan gyártásba kerülő tűzoltóautóival.

Az új vegyesvállalat egy harmincezer négyzetméteres ipari területtel büszkélkedhet, ahol a hegesztés, a festés és a végső összeszerelés történik majd. A daliani gyár kapacitása évi ezerháromszáz tűzoltóautó lesz.

A vállalat már megkapta a kormányzati jóváhagyást, és ha minden igaz, a mai napon bemutatja első járműveit egy nemzetközi kiállításon, Pekingben. Az eseményen az Egyesült Államok kínai nagykövete, a Brilliance Auto Group elnöke és a közbiztonsági minisztérium vezetői is jelen lesznek, és szemügyre veszik majd a termékkínálatot.

Dalian eddig is jól ismert volt járműgyártásáról. A 6,2 millió lakosú város egy óriási ipari zónával bír, ahol mind a termelés, mind a kutatás-fejlesztés terén aktív munka zajlik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.