Minden mást lenyomott a T-modell

2014.09.24. 13:50

Közeledik az év vége, kezdenek érkezni az Év akármi díjazottak. Míg az Év Autója zsűritagunk még javában rágódik, ki legyen a nyertes, a haszonjármű piacon már meg is hozták a döntést. A hannoveri haszonjármű kiállításon az első napon kihirdették a 2015. év kamionja és a 2015. év furgonja díjak nyerteseit.

A nagyvas kategóriában a Renault Trucks nyert az ismerősen csengő nevű T-modellel. A típusjelzés, ahogy nyilván már kitalálták, itt nem valaha volt legnépszerűbb Fordot takarja, hanem egy vadiúj nyergesvontató-családot. A dobogó második fokára a DAF léphetett fel a CF-el, míg a harmadik helyre a Mercedes-Benz új Ategója jutott, bár az efféle díjak esetében nincs dobogó: csak annak van reklámértéke, ha valaki az első helyen végez.

A jóval kisebb járművek számára meghirdetett Év furgonja díjat az év közepén bemutatott Iveco Daily nyerte. Küzdött még a díjért a Transit, a PSA-Fiat Ducato/Boxer/Jumper, a Renault Trafic/Vivaro és a Mercedes-Benz Vito is. Az idei elég erős év volt, hiszen majdnem az összes márka megújította, de minimum átdolgozta valamelyik furgon-családját. Más években jóval szegényesebb szokott lenni a mezőny, hisz díjat csak az adott évben újnak tekinthető járművek kapnak.

Ezzel persze nincs vége az értékesebbnél értékesebb díjak özönének: az év végére még érkezik az izgalmasan hangzó IFOY, vagyis kiderül az is, ki nyeri az Év Emelővillás Targoncája díjjat. Izgatottan várjuk az eredményt.