235 km/h-val lőtték le a botrányérsek autóját, mert a mise nem várhat

2022.12.21. 16:23

Egészen eszeveszett tempóval, 235 km/h-val mérték be a rendőrök Teodosie konstancai érsek autóját még a nyáron. Nem az ortodox főpap vezetett, hanem sofőrje, azonban most egy sajtótájékoztatón az érseknek szegezték a kérdést, mégis miért volt erre szükség – írja a Transtelex. Egyébként nem az első botránya már ez az egyházi méltóságnak, celebrált korábban koronavírus-űző szertartást is.

A kép illusztráció. Fotó: Jorg Greuel / Getty Images
A kép illusztráció. Fotó: Jorg Greuel / Getty Images

A főpap azzal érvelt, hogy nem szokta nézni a sebességmérőt, így azt sem tudja, valóban ilyen mértékű gyorshajtás történt-e. Viszont oda kellett érnie egy misére, ezért azt kérte a sofőrtől, hogy tartsa a tempót. És hogy valóban elérték-e az említett sebességet? Teodosie érsek szerint ha az autó bírta, akkor valószínűleg igen. Mindenesetre a sofőr jogosítványát 120 napra bevonták, mellette pedig 2900 lejes, vagyis átszámolva, mostani árfolyamon mintegy 240 ezer forintos bírságot is kellett fizetni a mutatványért.

A száguldás az A2-es autópályán (Autostrada Soarelui, azaz Napfény autópálya) történt, ahol a magyarországihoz hasonlóan 130 km/h a megengedett maximum. Egyébként ugyanezen a sztrádán történt tavaly az a tömegbaleset is, amely után rengeteg autós nyomult a forgalommal szemben, az esetről itt írtunk.

Forrás: Transtelex a G4Media nyomán; címlapkép: Getty Images