Kettészakadt a Porsche Webber alatt

2014.12.01. 08:13 Módosítva: 2014.12.01. 08:49

Esős hétfőre ébredtünk, északkelet kivételével az ország nagy részén esik. December elseje van, az Elzák, Boniták, Elígiuszok Oszkárok és még sokak neve napja, nem mellesleg az AIDS elleni világnap. Ma 33 éve, hogy különálló betegségként jegyzik ezt a HIV által előidézet tünetegyüttest, ami olyan zseniket vitt el, mint Freddie Mercury, Isaac Asimov vagy Anthony Perkins. De kezdjük egy jó hírrel.

Egy kép az utókornak: A Flórián tér 10:05-kor
Egy kép az utókornak: A Flórián tér 10:05-kor

Hétvégén történt

  • Elfogták a 4-es főút rémét. A 39 éves T. Zsolt a gyanú szerint a november közepe óta dobálta kővel autójából a Kisvárda és Nyíregyháza között éjszaka vele szemben közlekedő járműveket. A gyanúsítottat szombat éjfél után pár perccel fogta el a rendőrség, miután egy szolgálaton kívüli rendőrautót megelőző járművet talált el. A hatóság emberi meggyőződtek róla, hogy a megrongált autó sofőrje nem sérült meg, majd a gyanúsított után hajtottak. Elállták az útját, s végül testi kényszerrel megbilincselték. A Corsa ajtajában körülbelül tíz követ találtak, a férfi szervezetében pedig kábítószert mutatott a gyorsteszt. (Police.hu)
  • Az elmúlt 72 órában összesen 121 személyi sérüléses balesetnél helyszínelt a rendőrség, ebből egy végződött halállal. A hétvége számait megtalálod a police.hu-n.

Sport

  • Kettétörte Porschéját Mark Webber az FIA WEC széria vasárnapi zárófutamán Interlagosban.   Webber a célegyenesre gyorsítva csúszott falnak. Egyelőre nem tiszta, hogy a GT-s Ferrarival ért-e össze a Porsche, vagy más körülmény okozta az ütközést, mindenesetre régóta probléma a sorozatban, hogy lényeges teljesítménykülönbséggel bíró autókat engednek együtt futni lényegesen eltérő képességű pilótákkal. Aki nem értené, miért gond ez, nézze meg ezt a videót. A Le Mans-prototípusok és GT-autók számára fenntartott, hatórás futamokból álló sorozat bajnoki címe egyébiránt már korábban eldőlt: Anthony Davidson és Sebastien Buemi nyerték a pontversenyt egy Toyotával. (Sportgéza)
  • Egy év kihagyás után, hétvégén újra raliversenyen indult Séastien Loeb. A kilencszeres rali-világbajnoknak felesége, Séverine navigált a Rallye du Varon, a francia aszfaltos bajnokság zárófutamán. Hiába a hosszú szünet, Loeb óriási fölénnyel győzőtt, kétszáz versenykilométeren három percet vert a második Salanon Davidre.

Autóipari hírek

  • Érdekes tanulmány készült Kínában a luxus autómárkák tulajdonosairól. Kiderült, hogy az Audi a hivatalnokok, a BMW az újgazdagok autója; Mercedesszel a legegészségesebbek járnak, Cadillacje pedig jellemzően a szellemi munkát végzőknek van. (Amotmotive News)
  • Megkezdte az áramtermelést a Honda szélfarmja Braziliában. A közel tízmilliárd forintos beruházás a Honda brazil gyártóegységétől ezer kilométerre áll, éves áramtermelésére 95 ezer MWh remélnek. A farm része a japán gyártó 2020 végére tett vállalásának, mely szerint azévre a 2000-es érték hetven százalékára csökkenti globális CO2-kibocsátását.

Cukor

  • Magnum Ferrarija, a Robotzsaru Ford Taurusa és Mr. T GMC-je egy posztban. A filmtörténet ötven leginkább kultikus autóját szedte össze a Filmelemző blog ebben a posztban.

Közlekedési infók

  • Vasárnap szerverhiba zavarta a MOL Bubit, amiért néhány órára megszűnt a bérlési lehetőség az állomásokon. A rendszer azóta helyreállt, jelenleg csak a Moricz Zsigmond körtéri állomáson nem lehet kölcsönözni. (MOL Bubi)

Agyhalál

Pere Laci, kiküldött indiai zátonyépítőnk pedig küldött egy sebtében kimásolt újsághirdetést. Egyszerűen hibátlan.