Most komolyan jön a repülő Delorean?

2014.12.10. 07:45

December 10-e van, az emberi jogok világnapja. A Wikipédia szerint erre a napra csak három névnap jutott – Judit, Eulália, Loretta – nekik boldogat.

Mielőtt belekezdünk, hogy a bevett tematika szerint elindítsuk az olvasó napját az autóipar friss fejleményeivel, álljunk meg pár sorra egy tegnapi hírnél. Mint megírtuk, a legnagyobb csendben bukkantak fel ugyanis új rendőrautók több telephelyen. Előbb egy olvasó spottolt két Audi A3-ast és egy Skoda Octaviát rendőrségi matricában, majd láttunk több mintás új Mercedes Sprintert a Hunyadi János úton. Közel az év vége, erős a gyanúnk, hogy az idei legsunyibb közbeszerzések egyikével van dolgunk.

Autóipari hírsaláta

  • Élőben közvetíti négy új modellje premierjét a Hyundai. Az online bemutató a márka Product Product Momentum stratégiájának következő fázisát mutatja meg, amelynek keretében a koreaiak 2017-ig 22 új modellt hoznak Európába. A műsor 10 óra 20 perckor veszi kezdetét, a new.livestream.com/HyundaiEurope linken lesz elérhető.
  •  7079 F-Type-ot hív vissza Amerikában a Jaguar légzsák-problémák miatt. Az utasoldali légzsákkal van baj, amely a hibás kábelezés miatt előfordulhat, hogy nem aktiválja magát balesetnél. (Automotive News)
  • A Tesla is visszahív. A kaliforniai vállalat 1100 Model S-t hív vissza Norvégiában, ez első jelentések szerint egy egyszerű kenési problémáról van szó az elektromotor és az erőátviteli egység környékén.

Közlekedési koffein

  • Újabb ideiglenes forgalomkorlátozás az V. kerületben. Rendezvény miatt este 20:00 órától holnap 13:00-ig tilos lesz megállni a Nagy Ignác utca páros oldalán a Markó utca és a Stollár Béla utca között. (Police.hu)
  • A VII. kerületben is változik a forgalmi rend. Reggel 6 órától éjfélig a tilos megállni az Erzsébet körút 5-7. szám előtt, valamint a Dohány utca páratlan oldalán az Erzsébet körút és az Osvát utca között. (Police.hu)
  • Három teherautó ütközött össze hajnalban az M1-es autópálya 134-es kilométerénél, Budapest felé. A tájékoztatás szerint az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben, a rendőrök a Hegyeshalom felől érkezőket a 142-es kilométernél az 1-es főútra terelik.

Hab és cukor

  • Új rovat tűnt fel a MOL Bubi Facebook-oldalán, a Bubi arcok. A formátum egyszerű és zseniális. Kezdésként itt van Dániel, 23 éves egyetemista, a közbringarendszer 100+ szoros felhasználója. (MOL Bubi)
  • Elindult a Kick Starteren egy gyűjtés, amelynek célja, hogy az adományokból repülő képessé tegyenek egy Delorean DMC-t. Egy 28 éves amerikai repülőmérnök egymillió dollárt kér tervéhez. Brent légcsavarokat építene a DMC kerekeibe, a technikai megvalósítás részleteinek a Delorean blog ment utána.
  • Bizarr dashcam-videó került a YouTube-ra Ukrajnából. A felvételen egy vízszállító kamion és egy személyautó találkozása látszik, amelynek kis híján házrombolás lett a vége. Aki kíváncsi rá, milyen, amikor egy tartályoskocsival ugratnak meg egy földkupacot, itt találja a videót.

Mifelénk

Vasárnapi Ha nem járhatsz Mercivel... című posztunk végén azt kértük, hogy aki Laholmban jár, nézze meg, működik-e még a Volvók nyújtásával, illetve mentővé/halottaskocsivá átépítésével foglalkozó Nilsson nevű cég. Lallersson kommentelőnk arra járt, mint mondja, élnek és virulnak, sőt, dolgoznak is.

Ha ezeket a sorokat 9:30 és 10:00 között olvassa, mi épp a hagyományos év végi fotózáson vagyunk. Az alkalomra a szerkesztőség kétharmada ledobta a hajat. Képek és videó a közös nyírásról hamarosan, addig érjék be Zách Dani harcállásával, ami az Instagram-profilunkon látható. Ja, és Fester üdvözli a testület bátrabb tagjait.